آموزش آشپزی خانگی ایرانی: گنجینه تجربیات نی نی سایت
- ✅راز خوشمزگی قورمه سبزی در تفت دادن سبزی با حرارت ملایم و زمان کافی است.
- ✅برای جلوگیری از وا رفتن کوفته، از گوشت چرخ کرده با چربی کم استفاده کنید و خوب ورز دهید.
- ✅زعفران را با یخ دم کنید تا عطر و رنگ بهتری داشته باشد.
- ✅برای پخت برنج مجلسی، از برنج ایرانی با کیفیت و روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
- ✅اضافه کردن کمی آبلیمو به خورشت قیمه، طعم آن را متعادلتر میکند.
- ✅برای پخت مرغ مجلسی، مرغ را قبل از پخت سرخ کنید تا خوش رنگ شود.
- ✅برای خوشمزه تر شدن آش رشته، از کشک محلی استفاده کنید.
- ✅برای جلوگیری از ته گرفتن آش، آن را مرتب هم بزنید.
- ✅برای داشتن قیمه بادمجان خوشمزه، بادمجان ها را قبل از پخت، کمی نمک بزنید تا تلخی آن گرفته شود.
- ✅اضافه کردن یک تکه دارچین به خورشت هویج، طعم متفاوتی به آن می دهد.
- ✅برای اینکه سوپ جو لعاب دار شود، مقداری آرد را در آب سرد حل کرده و به سوپ اضافه کنید.
- ✅برای پخت کباب کوبیده لذیذ، از پیاز رنده شده آب گرفته استفاده کنید.
- ✅در تهیه دلمه برگ مو، برگ موهای تازه و نازک را انتخاب کنید.
- ✅برای داشتن فسنجان غلیظ و خوشمزه، گردو را حسابی آسیاب کنید و در روغن تفت دهید.
- ✅اضافه کردن رب انار ملس به فسنجان، طعم بی نظیری به آن می بخشد.
- ✅برای پخت شله زرد خوش رنگ، از زعفران فراوان و خلال بادام استفاده کنید.
- ✅برای جلوگیری از شکرک زدن حلوا، از شکر ریز دانه استفاده کنید.
- ✅در تهیه مربا، میوه ها را قبل از پخت در آب آهک خیس کنید تا بافت آنها سفت شود.
- ✅برای تهیه ترشی خوشمزه، از سرکه با کیفیت و سبزیجات تازه استفاده کنید.
- ✅برای تهیه نان خانگی، از آرد با کیفیت و خمیر مایه تازه استفاده کنید.
- ✅برای پخت شیرینی خانگی، از مواد اولیه تازه و با کیفیت استفاده کنید.

نوش جان!
21 نکته طلایی آشپزی خانگی ایرانی از دل نی نی سایت
1. راز خوشمزگی قورمه سبزی: تفت دادن سبزی با حوصله
بسیاری از مامانهای نی نی سایتی تاکید داشتن که رمز خوشمزگی قورمه سبزی، تفت دادن حسابی و با حوصله سبزیه. میگن هرچی بیشتر تفت بخوره و رنگش تیرهتر بشه، قورمه سبزی جا افتادهتر و خوشطعمتر میشه. فقط حواستون باشه نسوزه!بعضیها هم اضافه کردن که بهرهگیری از شنبلیله خشک در حد خیلی کم، عطر و طعم قورمه رو بینظیر میکنه. یه نکته دیگه هم داشتن: قبل از سرخ کردن سبزی، آبش رو کاملا بگیرید. این کار باعث میشه بهتر سرخ بشه و تلخ نشه. در ضمن اگر میخواهید قورمه سبزی شما روغن کمتری داشته باشه بهتر است سبزی رو بخار پز کنید و بعد کمی تفت دهید. بهتر است رب را قبل از اینکه داخل قورمه سبزی بریزید داخل کمی روغن تفت دهید.
2. فوت و فن پخت برنج مجلسی: خیساندن و آبکش درست
برای داشتن یه برنج دون و مجلسی، خیسوندن برنج قبل از پخت خیلی مهمه. میگن حداقل یه ساعت و حتی بیشتر برنج رو با آب نمک خیس کنید. موقع آبکش کردن هم دقت کنید که برنج نه خیلی خام باشه نه خیلی پخته. به اصطلاح باید مغز برنج یه کم سفت باشه. اضافه کردن یه قاشق روغن به آب برنج، باعث میشه برنجتون بعد از پخت به هم نچسبه. یه عده هم میگن اضافه کردن یه کم آبلیمو به آب برنج، باعث میشه برنج سفیدتر و خوشرنگتر بشه. برای ته دیگ هم میتونید از نون لواش، سیب زمینی ورقه شده یا حتی کاهو استفاده کنید. بهتر است برای پخت برنج از قابلمه بزرگتری استفاده کنید تا برنج فضای بیشتری داشته باشد. برای اینکه برنجتون عطر بهتری داشته باشه میتونید یه تکه کوچک کره موقع دم کشیدن روی برنج بذارید.
3. کوکو سبزی خوشمزه: راز داشتن سبزی تازه و تخم مرغ کم
برای داشتن یه کوکو سبزی خوشمزه، بهرهگیری از سبزی تازه و معطر خیلی مهمه. سبزی کوکو باید ریز خرد بشه و آبش گرفته بشه. تخم مرغ رو هم نباید زیاد بزنید. فقط در حدی که با سبزی مخلوط بشه کافیه. اضافه کردن یه کم آرد، باعث میشه کوکو منسجمتر بشه و وا نره. یه عده هم میگن اضافه کردن یه کم گردو خرد شده و زرشک به کوکو سبزی، طعمش رو خیلی بهتر میکنه. برای اینکه کوکو موقع سرخ شدن روغن کمتری جذب کنه، میتونید قبل از ریختن توی تابه، یه کم روغن به مواد کوکو اضافه کنید. در تابه را هنگام پخت نگذارید. میزان سبزی ها باید تقریبا یکسان باشد و سبزی تره در کوکو سبزی باید بیشتر باشد.
4. فوت و فن قیمه نذری: لپه مرغوب و پیاز داغ فراوان
برای داشتن یه قیمه نذری خوشمزه، بهرهگیری از لپه مرغوب خیلی مهمه. لپه رو باید از قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه. پیاز داغ هم باید فراوون باشه و حسابی سرخ بشه تا رنگ قیمه خوشرنگ بشه. گوشت قیمه باید ریز خرد بشه و با پیاز داغ تفت داده بشه تا رنگش تغییر کنه. اضافه کردن زعفران دم کرده و گلاب به قیمه، عطر و طعمش رو بینظیر میکنه. برای اینکه قیمه ترش نشه، لیمو عمانی رو باید بعد از پخت گوشت اضافه کنید. برای اینکه قیمه شما طعم بهتری داشته باشد از چوب دارچین هنگام پخت استفاده کنید و در آخر آن را خارج کنید. برای لعاب دار شدن قیمه میتونید از آرد برنج استفاده کنید.
5. جوجه کباب آبدار: راز مرینت کردن و بهرهگیری از ماست
برای داشتن یه جوجه کباب آبدار، مرینت کردن گوشت خیلی مهمه. گوشت جوجه رو باید حداقل چند ساعت توی مواد مرینت بخوابونید. بهرهگیری از ماست، آبلیمو، پیاز رنده شده، روغن زیتون، زعفران دم کرده و ادویه جات مختلف، برای مرینت کردن جوجه مناسبه. موقع کباب کردن جوجه هم باید دقت کنید که شعله زیاد نباشه و جوجهها نسوزن. یه عده هم میگن اضافه کردن یه کم سس مایونز به مواد مرینت، باعث میشه جوجه نرمتر بشه. برای اینکه جوجه کباب خوش طعم تر بشه میتونید از فلفل دلمه ای هم در مواد مرینت استفاده کنید. بهتر است قطعات جوجه را خیلی بزرگ برش ندهید. جوجه را خیلی روی آتش نگذارید چون باعث خشک شدن آن میشود.
6. کباب کوبیده خوشمزه: انتخاب گوشت مناسب و ورز دادن حسابی
برای داشتن یه کباب کوبیده خوشمزه، انتخاب گوشت مناسب خیلی مهمه. بهترین گوشت برای کباب کوبیده، گوشت مخلوط گوسفندی و گوساله است. گوشت رو باید دوبار چرخ کنید و با پیاز رنده شده و ادویه جات حسابی ورز بدید. ورز دادن گوشت خیلی مهمه و باعث میشه کباب منسجم بشه و از سیخ نریزه. برای اینکه کباب راحت از سیخ جدا بشه، میتونید دستتون رو با آب پیاز خیس کنید. موقع کباب کردن هم باید دقت کنید که شعله ملایم باشه و کبابها نسوزن. اضافه کردن دنبه چرخ شده باعث خوشمزه تر شدن کباب میشود. برای اینکه کباب بوی زهم گوشت نده میتوانید از ادویه های مخصوص استفاده کنید.
7. سوپ جو مقوی: راز لعاب دادن با شیر و خامه
برای داشتن یه سوپ جو مقوی، جو رو باید از قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید. بعد از پخت جو، میتونید شیر و خامه بهش اضافه کنید تا سوپ لعابدارتر و خوشمزهتر بشه. اضافه کردن هویج رنده شده، قارچ، جعفری خرد شده و مرغ ریش شده، به سوپ جو طعم و ارزش غذایی بیشتری میده. یه عده هم میگن اضافه کردن یه کم آبلیمو به سوپ جو، طعمش رو بهتر میکنه. برای اینکه سوپ جو خوشمزه تر بشه میتونید از عصاره مرغ استفاده کنید. هنگام پخت سوپ حتما از شعله کم استفاده کنید. برای خوش طعم تر شدن سوپ میتونید در آخر پخت کمی کره اضافه کنید.
8. آش رشته جا افتاده: راز کشک خوشمزه و رشته مرغوب
برای داشتن یه آش رشته جا افتاده، بهرهگیری از کشک خوشمزه و رشته مرغوب خیلی مهمه. کشک رو باید از قبل خیس کنید و بعد از صافی رد کنید. رشته رو هم باید در آخر پخت اضافه کنید و خیلی نپزید تا له نشه. اضافه کردن حبوبات پخته شده، سبزی آش، پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ، به آش رشته طعم و عطر بینظیری میده. یه عده هم میگن اضافه کردن یه کم سرکه به آش رشته، طعمش رو بهتر میکنه. برای اینکه آش رشته شما خوشمزه تر بشه میتونید از آب قلم استفاده کنید. برای اینکه آش رشته شما خیلی غلیظ نشه مقدار آب آش را تنظیم کنید. میزان سبزی آش رشته باید متناسب با حبوبات باشد.
9. کتلت خوشمزه: سیب زمینی پخته و ادویه مناسب
برای داشتن یه کتلت خوشمزه، سیب زمینی رو باید بپزید و بعد رنده کنید. گوشت چرخ کرده رو هم باید با پیاز رنده شده و ادویه جات حسابی ورز بدید. اضافه کردن یه کم آرد سوخاری، باعث میشه کتلت منسجمتر بشه و وا نره. یه عده هم میگن اضافه کردن یه کم جعفری خرد شده به کتلت، طعمش رو خیلی بهتر میکنه. برای اینکه کتلت موقع سرخ شدن روغن کمتری جذب کنه، میتونید قبل از سرخ کردن، کتلتها رو توی آرد بغلتونید. هنگام سرخ کردن کتلت از شعله کم استفاده کنید. برای اینکه کتلت نرم تری داشته باشید میتونید از کمی شیر استفاده کنید.
10. میرزا قاسمی لذیذ: بادمجون کبابی و سیر فراوون
برای داشتن یه میرزا قاسمی لذیذ، بادمجونها رو باید روی آتیش کبابی کنید تا حسابی دودی بشن. بعد از کبابی کردن، پوست بادمجونها رو بگیرید و اونها رو ساطوری کنید. سیر رو هم باید فراوون بریزید و با بادمجونها تفت بدید. اضافه کردن گوجه فرنگی رنده شده و تخم مرغ، به میرزا قاسمی طعم و عطر بینظیری میده. یه عده هم میگن اضافه کردن یه کم رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی، رنگش رو بهتر میکنه. حتما قبل از اضافه کردن تخم مرغ ها به میرزا قاسمی گوجه ها را خوب تفت دهید. هنگام کبابی کردن بادمجون ها حتما روی آنها شکاف ایجاد کنید.
11. دلمه برگ مو خوشمزه: برنج نیم پز و سبزی معطر
برای داشتن یه دلمه برگ مو خوشمزه، برنج رو باید نیم پز کنید. سبزی دلمه باید معطر باشه و شامل تره، جعفری، شوید، پیازچه و نعناع باشه. گوشت چرخ کرده رو هم باید با برنج، سبزی و ادویه جات حسابی مخلوط کنید. برگ مو رو باید با دقت بپیچید و دلمهها رو توی قابلمه بچینید. برای اینکه دلمهها خوشمزهتر بشن، میتونید از یه سس ترش و شیرین استفاده کنید. برای اینکه دلمه شما نسوزد از حرارت کم استفاده کنید. برای مزه دار شدن دلمه میتوانید از آلوچه و قیسی هم استفاده کنید.
12. عدس پلو خوشمزه: کشمش و خرما تفت داده شده
برای داشتن یه عدس پلو خوشمزه، عدس رو باید از قبل خیس کنید و بپزید. کشمش و خرما رو هم باید تفت بدید تا نرم بشن. برنج رو هم باید جدا بپزید و آبکش کنید. بعد از آبکش کردن برنج، عدس، کشمش و خرما رو لای برنج بریزید و بذارید دم بکشه. برای اینکه عدس پلو خوشمزهتر بشه، میتونید از گوشت چرخ کرده تفت داده شده هم استفاده کنید. هنگام پخت عدس از نمک استفاده نکنید. برای خوشمزه تر شدن عدس پلو از پیاز داغ هم میتوانید استفاده کنید.
13. فسنجان جا افتاده: گردو آسیاب شده و رب انار ترش
برای داشتن یه فسنجان جا افتاده، گردو رو باید آسیاب کنید و با آب سرد مخلوط کنید. گوشت رو هم باید جدا تفت بدید و به گردو اضافه کنید. رب انار باید ترش باشه و به فسنجان طعم و رنگ بینظیری بده. فسنجان رو باید با حرارت ملایم بپزید تا حسابی جا بیفته. برای اینکه فسنجان شیرین نشه، میتونید از یه کم آبلیمو استفاده کنید. بهتر است برای تهیه فسنجان از گوشت اردک استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید هنگام پخت فسنجان مقداری شکر اضافه کنید.
14. کله پاچه لذیذ: تمیز کردن و پخت طولانی
برای داشتن یه کله پاچه لذیذ، کله پاچه رو باید حسابی تمیز کنید. بعد از تمیز کردن، کله پاچه رو باید با آب فراوون و ادویه جات بپزید. پخت کله پاچه طولانی و زمان بره، اما ارزشش رو داره. بعد از پخت، میتونید آب کله پاچه رو صاف کنید و به عنوان سوپ سرو کنید. کله پاچه رو هم میتونید با نون سنگک و آبلیمو سرو کنید. هنگام پخت کله پاچه حتما از پیاز استفاده کنید. کله پاچه را حتما در قابلمه ای بزرگ بپزید.
15. شله زرد خوشمزه: زعفران دم کرده و کره
برای داشتن یه شله زرد خوشمزه، برنج رو باید از قبل خیس کنید. بعد از پخت برنج، زعفران دم کرده و شکر رو بهش اضافه کنید. کره هم باعث میشه شله زرد خوش عطر و طعم بشه. شله زرد رو باید با دارچین و خلال پسته تزئین کنید. برای اینکه شله زرد شما خوشمزه تر بشه میتونید از گلاب هم استفاده کنید. هنگام پخت شله زرد حتما آن را هم بزنید. بهتر است از برنج نیم دانه برای پخت شله زرد استفاده کنید.
16. باقالی پلو با مرغ: شوید فراوون و زعفران دم کرده
برای داشتن یه باقالی پلو با مرغ خوشمزه، باقالی رو باید از قبل خیس کنید. شوید رو هم باید فراوون بریزید و با برنج مخلوط کنید. مرغ رو هم باید جدا بپزید و با زعفران دم کرده مزه دار کنید. بعد از پخت برنج، باقالی و شوید رو لای برنج بریزید و بذارید دم بکشه. مرغ رو هم روی باقالی پلو بذارید و سرو کنید. برای خوشمزه تر شدن مرغ میتوانید آن را سرخ کنید. مقدار شوید استفاده شده در باقالی پلو باید زیاد باشد.
17. آش جو با کشک: نعناع داغ و پیاز داغ
برای داشتن یه آش جو با کشک خوشمزه، جو رو باید از قبل خیس کنید. بعد از پخت جو، کشک رو بهش اضافه کنید. نعناع داغ و پیاز داغ رو هم برای تزئین و طعم دادن به آش استفاده کنید. برای اینکه آش جو شما خوشمزه تر بشه میتونید از سبزی آش هم استفاده کنید. هنگام پخت آش جو حتما آن را هم بزنید. مقدار کشک استفاده شده در آش جو به ذائقه شما بستگی دارد. برای خوش طعم تر شدن آش جو میتوانید از قلم گوسفندی استفاده کنید.
18. خورشت بادمجان خوشمزه: سرخ کردن بادمجان و بهرهگیری از گوجه
برای داشتن یه خورشت بادمجان خوشمزه، بادمجانها رو باید سرخ کنید. گوشت رو هم باید جدا تفت بدید و با پیاز و گوجه فرنگی بپزید. بعد از پخت گوشت، بادمجانها رو بهش اضافه کنید و بذارید خورشت جا بیفته. برای اینکه خورشت بادمجان ترش نشه، میتونید از یه کم آبلیمو استفاده کنید. هنگام سرخ کردن بادمجان ها حتما از نمک استفاده کنید. برای اینکه بادمجان ها روغن کمتری جذب کنند قبل از سرخ کردن آنها را در آب نمک بگذارید. برای خوشمزه تر شدن خورشت میتوانید از فلفل دلمه ای استفاده کنید.
19. کباب تابه ای خوشمزه: پیاز رنده شده و ورز دادن مناسب
برای داشتن یه کباب تابه ای خوشمزه، گوشت چرخ کرده رو باید با پیاز رنده شده و ادویه جات حسابی ورز بدید. بعد از ورز دادن، گوشت رو توی تابه پهن کنید و با حرارت ملایم سرخ کنید. برای اینکه کباب تابه ای خشک نشه، میتونید یه کم آب بهش اضافه کنید. کباب تابه ای رو میتونید با برنج یا نون سرو کنید. هنگام ورز دادن گوشت حتما از دستکش استفاده کنید. برای اینکه کباب طعم بهتری داشته باشد حتما از پیاز فراوان استفاده کنید. بهتر است از گوشت چرخ کرده مخلوط برای تهیه کباب تابه ای استفاده کنید.
20. لوبیا پلو خوشمزه: لوبیا سبز خرد شده و گوشت چرخ کرده
برای داشتن یه لوبیا پلو خوشمزه، لوبیا سبز رو باید خرد کنید و با پیاز و گوشت چرخ کرده تفت بدید. بعد از تفت دادن، لوبیا و گوشت رو لای برنج بریزید و بذارید دم بکشه. برای اینکه لوبیا پلو خوشمزهتر بشه، میتونید از یه کم رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید. هنگام خرد کردن لوبیا ها دقت کنید که یک اندازه باشند. برای اینکه لوبیا پلو شما خوشمزه تر بشه میتوانید از پیاز داغ هم استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید از ادویه های مخصوص پلویی استفاده کنید. برای اینکه لوبیا پلو شما عطر بهتری داشته باشد میتوانید از دارچین استفاده کنید.
21. حلیم بادمجان خوشمزه: کشک و گردو
برای داشتن حلیم بادمجان خوشمزه ابتدا باید بادمجان ها را کبابی کنید و پوست آنها را بگیرید. بعد بادمجان ها را با گوشت و پیاز و ادویه ها خوب بپزید. سپس مواد را میکس کنید و داخل قابلمه بریزید و کشک را به آن اضافه کنید. در آخر حلیم بادمجان را با کشک و گردو تزیین کنید. برای خوش طعم شدن حلیم بادمجان میتوانید از نعناع داغ هم استفاده کنید. میزان کشک استفاده شده در حلیم بادمجان به سلیقه شما بستگی دارد. برای مقوی تر شدن حلیم بادمجان میتوانید از گوشت گردن استفاده کنید.






اون روز قورمه سبزی درست میکردم یاد گرفتم که اصرار نداشته باشم سبزی رو یه نفس تفت بدم… میذارم آروم آروم تو روغن نفس بکشه. ته دیگه قابلمه هم یه سیب زمینی ورقه کردم که ته گرفتن رو کمتر کنه اما مهم تر از همه این که شنبلیله خشکم اضافه کردم… چه عطری داد به غذا…
کباب کوبیده دستپخت مادر بزرگه… همون گوشت گوسفندیه ولی پیاز رو تا ته رنده میکرد توی گوشت… یه مدتی این کارو نمی کردم کبابام خشک می شد یادش بخیر…
برای برنج مجلسی پارسال یه چیز جالبی فهمیدم… اگه بعد آب کشیدن برنج رو با دست آب سرد روش بپاشی هم خوشگل تر میشه هم کمتر به هم می چسبه…